HTML

önkéntes eu-polgárjelölt

...legundorítóbb részletei röviden, tömören, lényegre törően.

akik mertek

2009.09.26. 12:50 Dani˙

Budapest nyáron sokkal szabadabb

Az a vicces a blogokban, hogy akkor nem ír az ember rá, amikor tényleg lenne mit, naponta száz meg száz oldalt, mert akkor nincs ideje rá. Amikor meg van ideje, akkor nem történik semmi, szóval csak valami unalmasat lehet írni, vagy pedig a távolabbi emlékekből felidézni, de azokról meg ki tudja, hogy igaz-e vagy sem.

Az életem jelentős változásokon ment keresztül és én magam is más ember lettem. Elköltöztem, beiratkoztam, levágattam a hajam... sajnos nehezen váltok a régi jól bevált dolgokról az újakra (biztos mert a lelkem mélyén egy konzervatív fasz vagyok), de a régebbi életemben már olyan jól kiigazodtam, de azért ez is nagyon jó, csak tényleg nehéz hozzászokni.  Ez bizonyára mindenkivel így van, csak a nagy különbség ott van, hogy ki hogy reagál rá. Én például csak megszeppenve állok, hogy most meg akkor mi van, nem is értem. Sokan meg belevetik magukat az új életbe, beilleszkednek és megpróbálják jól érezni magukat. Én is próbálnám ezt, de annyira idegen és kibaszott unszimpatikus ez az új társaság, hogy talán most ezt kihagyom és inkább várok a jó arcokra. Igazából a legnagyobb problémám, ami nélkül valószínűleg nagyságrendekkel könnyebb lenne, hogy itt egyszerűen nincs helye a párkapcsolatosoknak, ők senkit se érdekelnek, ez tök szemétség, mert igazából én is jófej vagyok, csak szimplán nem akarok megdugni minden éjszaka valaki mást. Nem értem, miért olyan nagy probléma ez. Igazából nem is az, csak hát hogy érezze jól magát az ember egy buliban, ha ott mindenki csak nyomulni akar a másikra. Aki nem jön be, azzal már szóba se állnak, mert pazarlás. Jó jó, tudom hogy vannak itt is számomra megfelelően jó fej emberek, csak sokkal nehezebb megtalálni őket. Persze a srácot, aki körbeugrálja koncerten a közönséget és minden létező nőstény nemű lényt le akar smárolni, őt bezzeg könnyű lenne megtalálni, de vele meg ki a fasz akar barátkozni. Szóval nehéz és hosszú idő kiépíteni a kapcsolati rendszert, amiben jól érzi magát az ember, de azért egyre inkább úgy tűnik: lehetséges. Itt van például a szobatársam, Hirs Zoli.  Mostantól ő a kedvencem ebben a kollégiumban, ő az akire még a legrosszabbak (mármint a második legrosszabbak, mert természetesen toronymagasan ő az első) is rá szólnak, hogy halkabban üvöltse a fasszopó Újpest szókapcsolatot az igazgatói beszéd (vagy mi) alatt. Az igazgató persze nem mer rá szólni, mert most mit mondjon, nevetséges lenne igazgatói figyelmeztetés - fenyegetésekkel dobálózni, persze az szerintem már eddig is nevetséges volt. Szóval mint az megmondva van, azaz maszat már egy mondatban megfogalmazta, a felsőoktatás igen haladó gondolkodású és ezáltal csodálatos

Nagyon örülök neki, hogy eurotripp után költöztem Budapestre, így igazán tényleg nagyon meg tudom becsülni ezt a várost, mert európai szinten is tényleg fantasztikusan csodálatos. Csak nehéz kiigazodni benne, dehát így van ez a fővárosokkal. Tegnap leszálltam a Deák téren, hogy megnézzem, hogy van 3 metro vonal egy megállóban, megnéztem, szintenként faszom. Aztán gondoltam eszek valamit, elindultam hát az első utcában, először hirtelen díszköves lett alattam a talaj, majd üvegszerű épületek kezdtek az út két oldalán lenni, mikor megláttam, hogy a mellettem lévő kávézóban csak két ember van, és az egyik Gyurcsány Ferenc, gondoltam ez nem az a hely, ahol én enni fogok, pedig akkor már tök sokat sétáltam. Úgyhogy inkább elmentem a Moszkva térre és ettem egy hamburgert, azzal a hellyel viszont ár/minőség arányban nagyon is meg voltam elégedve. Az embernek bele kell nyugodnia hogy csóró egyetemista, még ha nem is csóró.
Igen, a hétköznapjaimat mostanában nagyrészt egyedül tengetem, mert nincs kedvem barátkozni a sok hülye tankörtársammal. Múltkor nagyon megerőltettem magam és megpróbáltam, de miután a rendkívül okos külsejű (de persze külső alapján nem szabad ítélni, ezért is hallgattam meg mégiscsak) csoporttársam kifejtette, hogy Magyarországon azért van az ami, mert azt akarják hogy innen mindenki elmenjen és egy új államot akarnak létrehozni a kínaiaknak meg a négereknek, akkor jót kuncogtam magamban, de inkább hagytam ezt a dolgot. Különben sincs kedvem hallgatni, a nem vagyok rasszista, de az ember színe fehér megnyílvánulásokat. Vidéki parasztok : ). Azért nagyon örülök, hogy kirúgják a villamosmérnökire felvett hallgatók felét, rá is fér erre a bandára, csak tudnám minek kell elbaszni a szegény leendő kőműves, villanyszerelő, eladó meg miegymás munkások életéből egy évet (és ezt most nem úgy mondom, mert én tényleg nagyon is megbecsülöm az ilyen típusú és főleg a fizikai munkát).

Most megjött Zoli (a szobatársam ugye) barátnője, Edit. Biztos nagyon kedves és jófej, mert Zoli is az. Ez a kollégium igazán nagyszerű, itt a XII. kerület (fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy Magyarország legdrágább környéke) közepén. Van szembe velünk két kastély, amiknek van egy külön kis bódéjuk, ahol van 4 rendőr éjjel nappal (éjjel többnyire alszanak, nappal, a villák kapui előtt állnak is beszélgetnek), ha valaki így érzi biztonságban magát, hát legyen... Tulajdonképpen tök jó, ettől én is biztonságban érzem magam. 
Bejött a szomszéd szobából a srác, hogy elnézést kérjen, hogy a tegnapi buli közepette (ami olyan volt, hogy ihaj csuhaj, csak nem nagyon lehetett senkivel se táncolni, mert ugye mindenkire nyomult valaki) itt az erkélyünkön (ami akkora, hogy ilyet még ember nem látott) rám szólt (na jó csak vicceltem, ehhez nem tudok mit hozzáfűzni), hogy majd holnap jól elbeszélget velem, amiért odahánytam az ablakuk alá, pedig nem is én voltam, hanem Attila, jól meg is mondtam neki, azt mondta hogy akkor majd vele is elbeszélget, szóval elnézést kért, hogy néha, ha részeg arcoskodik. Semmi baj - mondtam én. Szóval zajlik itt az élet, azt hiszem kimegyek, mert kint bográcsoznak a többiek és tök másnaposak, szóval ez egy kitűnő alkalom, hogy egy kicsit jobban megismerjek mindenkit, mert itt jófejek az emberek, mert itt felvételi elbeszélgetés van és csak kivételesen intelligens emberek kerülnek ide. Na jó ez nem igaz, de tényleg nem engednek be ilyen suttyó arcokat, mint ami a villamosmérnöki nagy része. Ja, hogy bográcsoznak, akkor először a boltba megyek és veszek pár sört, hogy mire Bori ideér megfelelően ittas legyek, ahhoz, hogy azt mondhassa, hogy milyen sör szagú vagyok. Attól aztán férfinak érzem magam : ).
Attila felhívott a szobatelefonon, hogy a szobámban vagyok e. Mondtam hogy igen, ott vagyok.

Köszönöm a lehetőséget, a viszontlátásra. (az én címem is rejtvény : )

 

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elefant.blog.hu/api/trackback/id/tr591408386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bortsi 2009.09.26. 13:55:41

pedig te egy korty sörtől is sörszagú vagy : D
egyébként sokára fogok tudni menni de ezt tudod.

M a s z a t 2009.09.26. 17:46:18

Igeeeeeen. (ez úgy az egészre)
Arra gondotlam, hogy három részre kellene osztani a bulihelyeket, csak ehhez fel kellene szabadítani az emberek agyát, hogy nem ciki a lánynak se ha dugni akar, úgyis ez van, nem lehet vele semmit sem csinálni. Lenne egy tánctér a kefélni vágyóknak, lenne egy annak aki csak táncolni akar, meg egy aki csak inni és akkor mindenki oda menne ahova akarna.
Egyszer meghívhatnál a kollégiumodba.

bíbora 2009.09.27. 15:31:32

hát ööö, hát igen a bme-re ilyen emberek járnak. nevetni kell, de csak akkor ha megteheted. ezt meg döntse el mindenki magában, hogy megteheti-e. amúgy szerintem szép dolog, hogy lányok és fiúk összejönnek és szeretkeznek. de mondjuk a diszkós baszás az nekem se tetszik, de mondjuk a kispálos szeretkezés az jó.

Dani˙ 2009.09.29. 17:59:03

Szerintem ez nem igaz. Ezek főleg a gépészek, meg villamosmérnökök, de legfőképpen a mérnökinfósok ilyenek. Egyébként ha sétálok a bme területén (amúgy hozzáteszem, hogy az I épület, ahol az infósok, meg a mi óráink vannak, az egy kibaszott puszta közepén van a híd másik oldalán, és ilyen tök nagy helyek vannak az óriási épületek között és nincs sehol rendes fű, vagy egy park, vagy egy fa, vagy valami szobor, szóval eléggé ilyen külső ipari övezet hangulata van), szóval ha viszont a bme rendes régi területén járkálok, akkor teljesen értelmes emberek jönnek szembe, nevetgélnek, meg ilyen normális dolgokról beszélnek, szóval ez egy nagyon csúnya és gonosz előítélet, hogy a "bme-re ilyen emberek járnak". Majd egyszer eljöhettek bulizni, csak nem túl sok szabadidőm van.

M a s z a t 2009.10.01. 01:24:15

Igen ezt én is figyeltem, hogy akik szembejönnek tök jófejeknek tűnnek és akkor meg hogy van az, hogy sztereotípia szerint hülyék vagyunk?

Dani˙ 2009.10.01. 17:12:55

Igazából aki ezt a sztereotípiát hangoztatja, az maga se normális : ), amúgy nem tudom, azért mert ide járnak, akik jók matekból meg programozásból és azok általában nagyon gyökerek. Azt már nem tudom, hogy ez miért van így. Biztos azért, mert így alakul ki az agyuk.

M a s z a t 2009.10.06. 18:16:59

Egyébként Animal Cannibals, de rákerestem. Az én feladványom pedig egy 8 órás film eredeti írójának egy másik könyve.

bíbora 2009.10.06. 18:59:46

háhá, senki se kiváncsi rá!!!!

Bortsi 2009.10.06. 19:31:13

ki az a beteg állat aki megcsinál egy nyolc órás filmet? meg akar ölni mindenkit vele?

M a s z a t 2009.10.08. 11:58:10

jajj bori bazmeg.
lovas flórának ott van a kedvenc filmjei közt. de én sem tudom, mert elvileg van benne olyan, hogy a parasztember fél óráig mossa a lábát. nem értünk mi a művészethez.

Dani˙ 2009.10.08. 12:18:59

: D jajj bori bazmeg.
Különben sem kötelez senki, hogy megnézd a filmet, úgyhogy szerintem tömeggyilkolásra alkalmatlan eszköz. Ha van rá igény, meg valakinek van kedve hozzá, szerintem tök jó, hogy valaki 8 órás filmet csinál, igazán csodálatos, hogy vannak akik értékelik. Én se nézném meg.

bíbora 2009.10.09. 09:04:09

én megértem azt, aki végig nézi. egy két-három órás film után olyan szomoró felállni. a legjobb a lagaan volt, mert az ötórás volt és azt nagyon jó volt nézni, de remélem nemsokára ezt a filmet is megtekinthetem.

marjan 2009.10.09. 12:47:02

nincs is a kedvenc filmjei közt
én már akkor inkább star wars maratont tartanék sátántangó helyett

Bortsi 2009.10.17. 17:14:20

én meg purple and brown maratont, mert abbol fél perc maximum mindegyik. esetleg filmmuzeum-privátfilmek estet. mert az meg igazán kellemes.

levente#4 2009.10.21. 11:44:42

DANI!!!

Nem tudom elkuldeni a vipmail-os cimedre a kepeket amiket megigertem. Mindig visszadobja ugyhogy talalj ki valamit.
puszi

Dani˙ 2009.10.21. 14:55:12

Elromlott már nagyon régen a vipmailos címem, ezért arra már nagyon régen nem tudok belépni. Gondolom tele is van. Csak sajnos az msn címem az maradt, mert bonyolult lenne megváltoztatni. De a valódi e-mail címem: danistar@index.hu . (egyébként meg iwiwen mindig meg tudod nézni, ha esetleg megváltozna : ).
4 pontom lett a 6ból a progzhn pedig tök jó vagyok, kibaszás ez az egyetem.

bíbora 2009.10.25. 20:20:31

budapest nyáron sokkal szabadabb- énekli apa és beszállunk a kocsiba. épp danitól búcsúzkodunk.
süti beállítások módosítása