HTML

önkéntes eu-polgárjelölt

...legundorítóbb részletei röviden, tömören, lényegre törően.

akik mertek

2009.11.26. 22:06 Dani˙

fishing

Most éppen nem kell semmit sem tanulnom sürgősen, így-hát van időm egy kicsit csak úgy lenni, olvasgatni, blogot írni, ilyesmi... Böngészgettem a híreket és rengeteg érdekes, elgondolkodtató és igazán mulatságos dolgot találtam ma az interneten. íme egy pár idézet:

Ady Endre-
"Ha valaki ellensége a haladásnak, a jobbra törésnek, a feltétlen szabadságnak, hazaáruló. Még akkor is, ha reggeltől estig a Himnuszt énekli."

4K a fehérvári boltbalopásról-
"Gondoljunk csak kicsit bele: nap mint nap hány olyan dolgot veszünk meg, amire nincs is igazán szükségünk. A fölösleges dolgok milyenségét személyisége, életkora válogatja: lehet 180 centis plazmatévé - mert ugye a 72 nem elég; lehet a harmadik kenyérpirító - mert mi van, ha 6 pirítóst akarok enni egyszerre; vagy lehet a minden második diszkóskurván megtalálható válogatott hamis "dolcsegábáná, guccsi, luivutton" cuccok, hiszen ami nem márkás, az nem is menő, de ami igazi, az túl drága. (Az utóbbi termékek célcsoportja nem nagyon hiszem, hogy elgondolkozik ezen.)"

A Humusz az újratölthető palackok kivonásáról szóló kísérletről-
"Vajon mi lesz a teszt eredménye? Fogyasztók ezrei hálás leveleket írnak majd a vendégkönyvbe, amelyben leírják, hogy tulajdonképpen mindig eldobó csomagolást szerettek volna, de eddig nem találtak?

"Kedves Kóla! Végre kivonták azokat a rohadt, koszos visszaváltható palackokat, amiket úgy utáltunk, és milyen hülyeség, még pénzt is adtak érte, miután álldogáltunk egy kicsit hátul az esőben, és vártuk a visszaváltó munkatársat, hogy méltóztasson kinyitni az ablakot!"

"Köszönjük! Ezután kettőt veszek mindenből, mert nagyon finom a kóla! Eddig is finom volt, de a visszaváltható palackban kicsit kesernyés volt, vagy nem is tudom, túl cukros! Iszunk, amennyit bírunk, és majd szépen szelektálunk! Nálunk mindenki környezetvédő!"

 "Azt figyeltem meg magamon a teszt folyamán, hogy a barátnőm is okosabb, mióta eldobó csomagolásban veszem neki a kólát. Köszönjük!"

 A teszt során ilyen bejegyzések biztosan nem lesznek:

 "Ha kiszáradok, se veszek maguktól semmit, mert arcátlanság, amit művelnek az egész világon! Tökéletesen felesleges, egyértelműen egészségtelen, kimondottan ihatatlan löttyöt árusítanak, felháborító reklámkampányokkal hülyítik az embereket, és most még kivonják az egyetlen normális csomagolási típust is! Szégyelljék magukat!"

 "Nekem ne dumáljanak társadalmi felelősségvállalásról, amíg milliárdnyi szeméttel árasztják el az országot!"

 "Anyátokat teszteljétek!"


Egyébként most jut eszembe, hova tünt az emberre roppant veszélyes, meg amúgyis világméretű járványt okozó madárinfluenza? Valaki megszüntette? Ki? Mi? És hogyan? Mer oké, hogy itt van ez a nagy, gonosz, csúnya H1N1, de mi van azokkal a járványokkal, amiket azelőtt mondtak nekünk mindenhonnan? Elmentek? Máshova? Arra gondoltam hogy talán a H1N1 kinyírta a madárinfluenzát? Nem? Ezek egymást is ölik, hogy csak egyikőjük kerülhessen világhatalomra. A vírusok intelligensebbek mint gondolnánk...

Amúgy jól vagyok. Kellemesen telnek-múlnak a hétköznapjaim, tanulgatok, alszogatok, megyek oda, jövök ide, ilyesmik. Túl sokat hiányoztam környezetvédelem óráról, ezért most előadást kell csinálni a "környezetvédelem a szakmámban" témakörben. Nem is tudom, arra gondoltam beszélek egy kicsit a geotermikus-, a szél-, a víz-, meg a napenergiáról, de szerintem a villamosmérnököknek nagy szerepük igazán csak a napelemeknél van. De egyébként arra gondoltam, hogy úgy kezdem majd el, hogy én villamosmérnök vagyok, hát igen mint az köztudott mi villamosokat tervezünk. A villamos roppant környezetvédő dolog. Sajnos Magyarországon az olcsó fosszilis energiahordozók megjelenésével nagyon sok villamospályát felbontottak szerte az országban és helyüket busz vette át. Pedig-hát a villamos az egy kurva jó dolog. Itt van például a fogaskerekű (tekintsük egyfajta villamosnak), ami a hegyről lefele menet termeli az energiát... Ilyesmi, szóval mókás gyerek vagyok. Mindenesetre ezek után azt hiszem rátérek az energiatárolásra, meg az energiahordozásra, mert ott már nagy szerepük van a villamosmérnököknek és az egy nagyon fontos dolog (az elektromos kocsikkal is az a legnagyobb baj, hogy nagyon kevés energiát tudnak tárolni, meg sok idő feltölteni őket), aztán egy kicsit szeretnék beszélni majd a fúziós erőműről is, mert az kurva jó dolog. Mostanában egyre inkább úgy érzem, hogy szeretnék oktatni az egyetemen majd. Azt hiszem van érzékem hozzá, szoktam tanköri foglalkozásokat (1,5 óra) végigmagyarázni a táblánál, és azt hiszem meg szokták érteni az emberek amit mondok. Tulajdonképpen szeretek magyarázni, és azt is nagyon szeretem ha valaki megérti és elfogadja, amit mondok. Azt kifejezetten kedvelem. Úgyhogy valami doktorit is lenyomok. Addig meg jól megtanulok angolul, mert ezek mind tök jól tudnak. Béke.

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elefant.blog.hu/api/trackback/id/tr991555076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M a s z a t 2009.11.27. 14:58:50

Én szeretem a kólát, eddig se vettem visszaválthatósat, mert azt is le kell vásárolni és úgyis szelektíven gyűjtök.
A madárinfluenza tudtommal nem volt veszélyes az emberre, csak féltek, hogy kereszteződik a SARS-szal (amit tévesen még mindig atipusos tűdőgyulladásnak hívnak, pedig már van típusa) és akkor mind meghalunk.
Én is mindig akarok tanár lenni, hogy én majd jól csinálom, de elég furcsa dolgokat írsz a jövőddel kapcsolatban. Főleg ezeket a nyelvvizsgákat nem értem, hogy hogy gondolod.

Dani˙ 2009.11.27. 15:29:22

És most miért nem félünk tőle? Szerinted nem szűnt meg nagyon hirtelen az a félelem, amikor bejött a következő, majd az is, amikor bejött az azt követő járvány? Ez érdekes, hogy szerinted nem volt emberre veszélyes, én kifejezetten úgy emlékszem, hogy komoly riogatások voltak, hogy nem szabad a kínai, meg román termékeket venni, mert azok aztán tele vannak madárinfluenzával, de lehet az sertésinfluenza volt. Ja igen, a nyelvtudásos dolgok, ezek csak átfutnak a fejemen és ott maradnak egy kis ideig, azért írom le, hogy majd ha később visszaolvasom, akkor tudjam mit akartam éppen akkor. Egyébként régen egyáltalán nem voltak ilyen ambícióim, és most kezd feléledni bennem a nyelvtudás vágya. Mindenesetre tanulni akarok egy csomó mindent.

bíbora 2009.11.28. 13:02:42

szerintem ilyenek hülyeség gondolkozni, volt, most már nincs és kész. persze lehet nem is volt.

Dani˙ 2009.11.29. 16:19:08

"volt most már nincs és kész. *gondolkodik* persze lehet nem is volt." ajj bori, szerintem meg pont az a baj, hogy senki se gondolkodik, és úgy basznak át minket, ahogy akarnak, ez nem jó.

bíbora 2009.11.30. 14:35:01

szerintem akit buta vagy nem gondolkozik az megérdemli, hogy átbasszák. ez csak rajtad múlik.

Bortsi 2009.12.04. 01:21:19

szerintem az a buta aki ilyet gondol h "h1n1 nincs" meg "a védőoltástol egyenesen nagyobb eséllyel leszel beteg, de hogy lebénulsz és örök életedre nyomorék maradsz az 100%"

a madárinzluenza egy 2007es JÁRVÁNY volt. nos, mint tudjuk a járvány, az egy időszakos dolog és azért beszélnek róla, mert járvány, és nem azért, mert x betegség. talán nektek is logikus, hogy ha egy bizonyos betegséget kezelnek és megtesznek mindent a visszaszorításáért (többszázezres madárállományokat irtottak ki, nos ilyet az emberekkel ugyebár nem csinálunk), akkor az a betegség JÁRVÁNY formájában már nem létezik tovább, és nem is beszél rola senki. ahogy a kergemarhakorrol sem meg a száj- és körömfájásrol sem. és ezek a járványok különben sem váltották egymást hanem mondjuk éves, vagy még hosszabb szünetekkel jöttek be. "ebben a fergyolsult világban" ez azért nem olyan kevés idö.
az meg nyilvánvalo, hogy "a mai technologiai viszonyok között" és "ebben a mai világban" az ember mindenröl egy perc alatt tud meg, logikusan sok esetben torzitott informáciokat. nem kell beszopni szo szerint a nyolcmilio elentétes eltorzitott és eltulzott dolgot amit mondanak, de talán sulyozottan lehet átlagolni a hallott hireket. ez ilyen egyszerü.
a pestis és a spanyol nátha miatt nem aggodsz, h hova tünt?

Dani˙ 2009.12.05. 12:32:24

Ja bazdmeg, tökre igazad van. jó az tényleg gáz, aki szerint el fog sorvadni az összes izmunk 20 év múlva emiatt a védőoltás miatt (de csak 20 év múlva fogjuk meglátni, hogy igazuk volt), de ez tökre bevett nézet, a buszon is mindenki erről beszél. Egyébként én is tök elfogult lettem azért, mert én meg a sok ellenvéleményt hallgattam. Ilyen ez a dolog. Az a szar, hogy ha az ember eldönti magában, hogy minek akar hinni, és aztán csak azt hiszi el, és azt hiszi, hogy királyul kiszűrte az igazságot a sok hírből. Pedig nem is. jaj, úgy utálok elfogult lenni.
Kedves maszat, az nagyon jó, hogy szelektíven gyűjtesz, de nem tudom voltál e már ilyen műanyag szelektív feldolgozóban (gondolom nem, kinek jutna eszébe elmenni egy ilyen helyre : ), de én hulladékgazdálkodás órára járok) és azért azokat a szelektíven összegyűjtött üvegeket még szét kell vállogatni (egy szalagról esnek lefele egy kb 1 méterrel lejebb elhelyezkedő szalagra és felül van egy digit kamera, aminek a képeit egy számítógép feldolgozza és eldönti, hogy milyen színű a palack (azt hiszem van kék, zöld, meg fehér, vagy talán még valami nem tudom) és az esés aljánál meg vannak ilyen kis levegőfújó cuccok és ezeket a számítógép irányítja és aszerint fújnak a palackokra, hogy az milyen színű és alul meg igazából 3 szalag van és akkor ez a levegőfújó oda fújja, ahova kell, de ezt az egész folyamat addig megy végbe, amíg a palack esik lefele, elég jó szerintem), ki kell mosni, be kell darálni, aztán azokat megint kimosni, azokat még nagy zsákokba el kell vinni valahova, ahol még csinálni kell belőlük új műanyag üvegeket, szóval azért oda még nem kevés energia kell. Viszont a visszaváltós palackot csak ki kell mosni, és lehet bele tölteni az újat (és ezt 1 helyen megcsinálják), igen szar, hogy le kell vásárolni és talán abba az irányba kéne fejlődnie ennek a dolognak, hogy mondjuk ne kelljen levásárolni és nem abba az irányba, hogy akkor vonjuk ki.

Bortsi 2009.12.06. 14:48:36

Németországban pl fizetnek a müanyag palackért meg a konzervért ha visszaviszed.

Dani˙ 2009.12.06. 16:50:15

tényleg, ott vannak ilyen kis cuki automaták, ahova bedobálhatod, de az is csak ilyen papírt ad ki, és levásárolhatod ott a boltban. És ott mindennek betétdíja van, biztos van rá jogszabály is, hogy kötelező. Mondjuk a németek elég okosak.

levente#4 2009.12.08. 16:41:27

Jó dolgokat akarsz mondani a környezetvédelemről a szakmámban előadásban, csak az a baj, hogy túl elméleti jellegű. A gyakorlatban még nem nagyon van példa elektromos autóra meg fúziós erőműre vagy legalábbis nem elterjedt. Viszont pl szeméttelepeken a kinyert gázt kötelező elégetni fáklyával (j?), illetve gázmotoros erőműveket telepítenek(hahaha) ami elégeti a metánt így csökkenti (inkább nem növeli tovább) az üvegházhatást valamint villanyt termel. Egy thermoreaktornak nevezett kütyüvel (ez nagyjából utánégető) pedig a kipufogógáz károsanyag tartalmát is minimálisra csökkentik. Ez sokkal gyakorlatiasabb és létező technika. :) Én kérek elnézést
süti beállítások módosítása